fredag 7. mars 2014

Lino - verktøy for samhandling


Mulighetene for samhandling og samskriving er utrolig mange, så da vi fikk i oppgave å skrive et innlegg i bloggen vår om samhandlingsverktøy, var halve jobben å bestemme seg for hva man skulle velge. Valget mitt falt til slutt på Lino.

http://en.linoit.com/


Det er det amerikanske firmaet Infoteria Corporation som står bak Lino. Firmaet har eksistert siden 1998, og ble etablert av to japanere.
Det fine med Lino er at alt er nettbasert. Det kreves ingen installasjoner og programmet kjøres enkelt og greit gjennom nettleseren. Apper for iPhone/iPad og Android er også tilgjengelig, slik at samhandlingen kan foregå ved hjelp av annet enn PC. Vær imidlertid obs på at Linos appene ikke støtter login med ekstern id (Facebook, Twitter eller Google), så lag deg like godt et passord med en gang du registrerer deg. Registreringen er enkel og krever ikke noen kredittkortinformasjon. Programmet brukes gratis.
Lino fungerer som en oppslagstavle. På denne tavlen kan du feste lapper med tekst, bilder, filmer og filer du ønsker å dele med andre – eller bare ha for deg selv. Det du fester på tavlen kan fjernes med et klikk.
Lino er enkelt og greit i bruk. Det er visuelt og relativt selvinstruerende. Språkalternativene er dessverre ikke så mange, så litt engelsk er det en fordel å kunne om du ikke snakker japansk, kinesisk eller koreansk. Der er egne oppslagstavler med nyttige tips om hvordan Lino kan brukes og hvilke muligheter man har.
Hvis du ønsker å benytte tavlen som en huskekalender for deg selv eller sammen med andre, kan du sette forfallsdatoer på gjøremålene. Da vil du få sendt en varslingsmail til din registrerte e-postadresse på morgenkvisten forfallsdagen. Husk imidlertid på å plassere deg i riktig tidssone i innstillingene. Kanskje et nyttig verktøy å bruke sammen med elever som sliter med å huske innleveringsfrister, lekser og annet utstyr?
Du bestemmer selv hvem som skal ha tilgang til dine oppslagstavler. Rettigheter kan gis til bare å lese på den, eller full tilgang til å dele på den.
Ta en titt på Lino og de mulighetene man har der. Forhåpentligvis vil du bli positivt overrasket. Har du lyst til å prøve en av mine sider, kan du gjerne dele favorittmusikken din her.
http://linoit.com/users/theresahansen2/canvases/My%20Music
2 kommentarer:

 1. Hei Therese, da legger jeg inn noen ord hos deg. Jeg likte godt at du henviste til Lino, og gleder meg til å prøve det. Du hadde en god og oversiktlig presentasjon av programmet.

  SvarSlett
 2. Gratulerer med flott blogg, Theresa. Det blir spennende å følge deg videre, for jeg "henger meg på" som fast leser.
  Du skriver oversiktlig og på en slik måte at jeg blir veldig interisert i å utforske Lino selv. Virker jo supersmart med en "huske/oppslagstavle" man kan dele med de man måtte ønske, f. eks. de man jobber sammen med i et prosjekt. Utrolig greit å sette beskjeder opp på felles "vegg" etterhvert som ting dukker opp.

  Lurer på om det fungere i en familie også? Det må jeg teste ut...

  Håper du tar en titt inne på min blogg også: http://livinginmydreams69.blogspot.no/

  Anne Grethe

  SvarSlett